PEMANFAATAN KOLANG KALING DAN BUAH NANAS TERHADAP MUTU SELAI CAMPURAN

SUZANA KHAIRANI, VONNY SETIARIES JOHAN, NOVIAR HARUN

Abstract


The purpose of this study was to obtain the best percentage of mixed kolang kaling and pineapple fruit to
meet the quality of jam baes on SNI No. 01-3746:2008. This study used experimental method using a complete
randomized design (RAL) consisting of five treatments with three replications to obtain fifteen experimental
units. The treatment of this study was the percentage of kolang kaling porridge and pineapple pulp: KN1
(90:10), KN2 (80: 20), KN3 (70: 30%) KN4 (60:40) and KN5 (50:50). Data were analyzed using Analysis of
Variance (ANOVA) and Duncan New Multiple Range Test (DNMRT) at 5% level. The best treatment of this
research was KN5 which had moisture content of 26,56%, ash content of 0,49%, crude fiber of 0,85%, total
dissolved solid of 65,20 °brix, sucrose content of 54,74%, viscosity 104421,22 cPs. The results of the sensory
test were descriptively colored of yellow, flavourful of kolang kaling and pineapple fruit, the taste of kolang
kaling and pineapple fruit, soft texture and overall assessment hedonic jam was favored by panelists.


Keywords


fruit, jam, kolang kaling, pineapple fruit

Full Text:

PDF

References


Badan Pusat Statistik [BPS] Provinsi Riau. 2013. Survei Pertanian: Luas Areal Tanaman Perkebunan. Kantor Badan Pusat Statistik Provinsi Riau. Pekanbaru.

Badan Pusat Statistik [BPS] Provinsi Riau. 2015. Survei Pertanian: Produksi Tanaman Sayuran dan Buah-buahan. Kantor Badan Pusat Statistik Provinsi Riau. Pekanbaru.

Eko, N., Dewi, T. Surti dan Ulfatun. 2009. Kualitas selai yang diolah dari rumput laut, Gracilaria verrucosa, Eucheuma cottonii, serta campuran keduanya. Jurnal Perikanan. XII(1) : 20-27.

Lempang dan Mody. 2012. Pohon aren dan manfaat produksinya. Jurnal Ilmiah Farmasi. 9:1.

Nur, A., A. Jumari., dan E. Kwartiningsih. 2005. Ekstraksi limbah hati nanas sebagai bahan pewarna makanan alami dalam tangki berpengaduk. Jurnal Teknik Kimia. 4(2): 92-99.

Pendiangan, A., F. Hamzah, dan Rahmayuni. 2017. Pembuatan selai campuran buah papaya dan buah terung belanda. Jurnal Online Mahasiswa. 4(2) : 1-15.

Radam, R.R. 2009. Pengolahan buah nipah (Nypa fruticans Wurmb) sebagai bahan baku manisan buah kering dan manisan

buah basah. Jurnal Hutan Tropis Borneo. 10(27): 286-296.

Rahman, R., U. Pato dan N. Harun. 2016. Pemanfaatan buah pedada dan buah naga merah dalam pembuatan fruit leather. Jurnal Online Mahasiswa. 3(2) : 1-15.

Ropiani. 2006. Karakterisasi Fisik dan pH Selai Buah Papaya Bangkok. Skripsi Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam

Institut Pertanian Bogor. Bogor.

Salvira, E. 2017. Pemanfaatan Buah Nipah dan Kulit Buah Naga Merah Dalam Pembuatan Selai. Skripsi (tidak dipublikasikan).

Teknologi Pertanian. Fakultas Pertanian. Universitas Riau. Pekanbaru.

Sumantri, A. A. 2017. Mutu Selai yang Dibuat dari Kombinasi Buah Nanas dan Kelopak Rosella. Skripsi (tidak dipublikasikan). Teknologi Pertanian. Fakultas Pertanian. Universitas Riau. Pekanbaru.

Suryani, A., E. Hambali, dan M. Rivai. 2004.Membuat Aneka Selai. Penebar Swadaya.Jakarta




DOI: http://dx.doi.org/10.31258/sagu.v18i1.7864

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Copyright (c) 2020 Jurnal Sagu

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Sagu telah diindeks oleh: